Εκδόσεις HTML και XHTML

Δημοσιεύτηκε από τον alex


Μέχρι στιγμής υπάρχουν αρκετές εκδόσεις HTML και XHTML. Σε αυτή την εκπαιδευτική ενότητα θα δούμε ποιες είναι οι υπάρχουσες εκδόσεις, ποιες χρησιμοποιούνται και ποιες θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον.

Η HTML 4.01 είναι η πιο πρόσφατη έκδοση της HTML.

Η XHTML 1.0 είναι βασισμένη στην HTML 4.01. Χρησιμοποιείται από τους περισσότερους σήμερα και οι περισσότερες ιστοσελίδες είναι φτιαγμένες με XHTML 1.0.

Η XHTML 1.1 είναι μία ακόμα πιο αυστηρή έκδοση της XTHML. Για τη δημιουργία του layout μιας ιστοσελίδας συνήθως απαιτείται η χρήση CSS και για αυτό το λόγο δεν χρησιμοποιείται από τους περισσότερους, αφού οι browsers έχουν διαφορετική υποστήριξη πάνω στη CSS. Μέχρι στιγμής, ελάχιστες ιστοσελίδες χρησιμοποιούν XHTML 1.1 και για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, καλό θα ήταν να την αποφύγεται.

Η XHTML 2.0 εγκαταλείφθηκε και έπαψε να αναπτύσσεται το 2006. Ο κύριος λόγος είναι λόγω της ασυμβατότητας της με προηγούμενες εκδόσεις.

Η HTML 5 είναι αυτό που θα χρησιμοποιηθεί τα επόμενα χρόνια. Έχει αρκετά εντυπωσιακά νέα χαρακτηριστικά και είναι συμβατή με προηγούμενες εκδόσεις. Παρόλα αυτά, επειδή είναι ακόμα υπό ανάπτυξη ελάχιστοι browsers την υποστηρίζουν.
Σε αυτή την εκπαιδευτική σειρά θα μάθουμε πώς να δουλεύουμε με την XHTML 1.0, μιας και είναι η καλύτερη λύση μέχρι στιγμής για την ανάπτυξη μιας ιστοσελίδας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
 
 
εκπαιδευτικά βίντεο

Εκπαιδευτικά Βίντεο

Εκπαιδευτείτε μέσα από τα εντελώς δωρεάν βίντεο μας, πάνω σε web τεχνολογίες όπως HTML, CSS, Javascript και PHP.

 
δωρεάν themes

Δωρεάν Themes

Στη Supremo Hosting προσφέρουμε εντελώς δωρεάν premium wordpress themes για τις ανάγκες της ιστοσελίδας σας!

 
κατασκευή ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Επωφεληθείτε από τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές που προσφέρουμε πάνω στην κατασκευή ιστοσελίδων και eshop.

cards

H supremohosting αναστέλλει την λειτουργία της και οι υπηρεσίες hosting και τα  domain name (.gr αλλά και .com, net κλπ) μεταφέρθηκαν στην εταιρεία INTECHS Hosting Solutions. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση επικοινωνήστε μαζί μας στο 2104629566