Τι είναι η html;

Δημοσιεύτηκε από τον alex


Πριν ξεκινήσουμε την εκμάθηση πάνω στην xhtml, καλό θα ήταν να δούμε τι ακριβώς είναι η html, καθώς επίσης και πως φτάσαμε ως εδώ.

Η λέξη HTML είναι τα αρχικά των λέξεων HyperText Markup Language. Αρχικά αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και τη χρησιμοποιούσε αποκλειστικά η επιστημονική κοινότητα για το διαμοιρασμό πληροφοριών.

Καθώς το διαδίκτυο συνέχισε να εξελίσσεται, η html άρχισε να δείχνει τις αδυναμίες και τους περιορισμούς της. Ο παγκόσμιος ιστός άρχισε να επεκτείνεται στις αγορές και έτσι δημιουργήθηκε η ανάγκη για καλύτερη παρουσίαση των ιστοσελίδων.

Η HTML 4 ήταν ουσιαστικά η πρώτη γλώσσα που κατάφερε να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες της αγοράς και να χρησιμοποιηθεί από τους περισσότερους browsers. Αν και η HTML 4 λειτουργεί ακόμη και σήμερα, οι περισσότερες ιστοσελίδες έχουν αντικατασταθεί με την xhtml.
Η λέξη xhtml σημαίνει eXtensible HyperText Markup Language.

Αρκετοί είναι αυτοί που μπερδεύονται λόγο της λέξης eXtensible και πιστεύουν ότι είναι ένα είδους επεκτάσιμης γλώσσας όπως η XML (eXtensible Markup Language). Στην ουσία, είναι σαν την HTML, αλλά έχει αυστηρότερους κανόνες.

Γιατί θα έπρεπε λοιπόν να μάθουμε να χρησιμοποιούμε XHTML αντί για HTML 4;

Η απάντηση είναι απλή. Η HTML είναι πιο ανεκτική στα λάθη. Έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα με λιγότερο σωστή δομή. Στην XHTML οι κανόνες είναι πιο αυστηροί. Αυτό σημαίνει λιγότερες ασυμβατότητες μεταξύ των διάφορων browsers και συσκευών, ενώ οι ιστοσελίδες φτιάχνονται έχοντας καλύτερη συνοχή.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
 
 
εκπαιδευτικά βίντεο

Εκπαιδευτικά Βίντεο

Εκπαιδευτείτε μέσα από τα εντελώς δωρεάν βίντεο μας, πάνω σε web τεχνολογίες όπως HTML, CSS, Javascript και PHP.

 
δωρεάν themes

Δωρεάν Themes

Στη Supremo Hosting προσφέρουμε εντελώς δωρεάν premium wordpress themes για τις ανάγκες της ιστοσελίδας σας!

 
κατασκευή ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Επωφεληθείτε από τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές που προσφέρουμε πάνω στην κατασκευή ιστοσελίδων και eshop.

cards

H supremohosting αναστέλλει την λειτουργία της και οι υπηρεσίες hosting και τα  domain name (.gr αλλά και .com, net κλπ) μεταφέρθηκαν στην εταιρεία INTECHS Hosting Solutions. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση επικοινωνήστε μαζί μας στο 2104629566