Κατασκευή Ιστοσελίδων από Μόνος μου

Δημοσιεύτηκε από τον alex

Αναλυτικός οδηγός κατασκευής ιστοσελίδας

Είτε είστε ιδιώτης είτε επιχείρηση, όλοι έχουμε κατανοήσει ότι στην σύγχρονη εποχή, δηλαδή την εποχή του διαδικτύου είναι απαραίτητο να έχει ο καθένας μας μία ιστοσελίδα. Όπως είναι φυσικό όμως, δεν υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσουμε μία πανάκριβη ιστοσελίδα, είναι όμως απαραίτητο να έχουμε μία. Σε αυτό το σύντομο οδηγό θα δούμε πως ακριβώς μπορούμε να βρούμε την κατάλληλη εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων, ή να φτιάξουμε με ελάχιστα χρήματα μία ιστοσελίδα από μόνοι μας. Διαβάζοντας λοιπόν αυτό τον σύντομο οδηγό κατασκευής ιστοσελίδων θα αποκτήσετε τις κατάλληλες γνώσεις είτε για να επιλέξετε την κατάλληλη εταιρία, είτε να φτιάξετε μία βασική ιστοσελίδα από μόνοι σας, χωρίς να έχετε καθόλου τεχνικές γνώσεις.

Κατασκευή Ιστοσελίδων Από Μόνοι σας

Αρκετοί είναι στην αγορά που παρουσιάζονται ως επίδοξοι κατασκευαστές ιστοσελίδων. Σε αρκετές περιπτώσεις επίσης δεν μπορείτε να διαθέσετε το παραμικρό ποσό για τη δημιουργία της ιστοσελίδας σας, παρόλα αυτά είναι απαραίτητο να αποκτήσετε άμεσα έστω και την παραμικρή διαδικτυακή παρουσία για να μην μείνετε πίσω στον ανταγωνισμό. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να αναλάβουμε μόνοι μας την κατασκευή των ιστοσελίδων μας και να καταφέρουμε να φτιάξουμε μία ιστοσελίδα σχεδόν δωρεάν. Πριν δούμε όμως πως μπορούμε να φτιάξουμε μια ιστοσελίδα δωρεάν, ας δούμε σε τι ενέργειες πρέπει να προβούμε, προκειμένου να τη δημιουργήσουμε.

Βήμα 1ο: Επιλογή και Αγορά Domain Name

Το Domain Name είναι το όνομα της διεύθυνσης που θα έχει η ιστοσελίδα μας. Για παράδειγμα η διεύθυνση www.supremohosting.com είναι η διεύθυνση της ιστοσελίδας μας. Συνήθως το κόστος ανέρχεται σε 20 ευρώ περίπου τι διετία για την αγορά της διεύθυνσης και μπορεί να γίνει από εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων (web hosting). Οι εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων (web hosting) αναλαμβάνουν να καταχωρήσουν την διεύθυνση της ιστοσελίδα σας στην ΕΕΤΤ και να την φιλοξενήσουν στον server τους. Αυτό είναι μία απαραίτητη διαδικασία, είτε θελήσετε να φτιάξετε μόνοι σας την ιστοσελίδα σας, είτε την αναλάβει μία εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων. Τα Domain Names έρχονται με μια πληθώρα καταλήξεων (όπως πχ .gr, .net.gr, .com.gr, .com, .net κλπ) αν και στην Ελλάδα οι περισσότεροι επιλέγουμε την κατάληξη σε .gr, καθότι αντιπροσωπεύει το ελληνικό κοινό στο οποίο απευθύνεται η ιστοσελίδα σας. Για να ελέγξετε αν είναι διαθέσιμο το Domain Name που θέλετε, μπορείτε να κάνετε έναν Έλεγχο Διαθεσιμότητας Domain Name.

Βήμα 2ο: Αγορά Πακέτου Φιλοξενίας Ιστοσελίδων

Αφού αγοράσουμε την διεύθυνση της ιστοσελίδας μας, το επόμενο βήμα είναι να προβούμε στην άμεση αγορά ενός πακέτου φιλοξενίας ιστοσελίδων (web hosting). Αυτή είναι μία απαραίτητη υπηρεσία για όσους θέλουν να έχουν μία ιστοσελίδα. Οι εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων (web hosting) έχουν ρίξει σημαντικά το κόστος τα τελευταία χρόνια και μπορείτε να βρείτε πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων (web hosting) ακόμη και με 3 ή 4 ευρώ το μήνα. Αυτό που πρέπει να προσέξετε όμως ιδιαίτερα δεν είναι η τιμή, αλλά η τεχνική υποστήριξη που παρέχουν, καθώς επίσης και που βρίσκονται τα Datacenter τους. Οι περισσότερες εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων (web hosting) έχουν τους servers τους σε Αμερική και πολλές φορές είναι resellers. Αυτό που θέλετε είναι να βρείτε μία οικονομική εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων με ευρωπαϊκά datacenter και 24ωρη τεχνική υποστήριξη μέσω support ticket. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε τις Τιμές των Πακέτων Φιλοξενίας Ιστοσελίδων (web hosting).

Βήμα 3ο: Κατασκευή της Ιστοσελίδας σας

Αν ολοκληρώσατε τα παραπάνω βήματα, τότε σχεδόν πλησιάζετε στην ολοκλήρωση της κατασκευής της ιστοσελίδας σας. Αν η εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων (web hosting) που μισθώσατε έχει cpanel, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι παρέχει και άλλες υπηρεσίες όπως softaculous. Αυτά είναι ειδικά λογισμικά τα οποία απευθύνονται σε άτομα χωρίς καθόλου τεχνικές γνώσεις και με τα οποία μπορείτε να φτιάξετε την ιστοσελίδα σας. Όπως καταλαβαίνουμε, με το softaculous μπορείτε να φτιάξετε μία ιστοσελίδα ή ένα ένα blog. Αυτά τα λογισμικά κατασκευής ιστοσελίδων είναι τόσο εύκολα στη χρήση και έρχονται με χιλιάδες templates. Μέσα σε ελάχιστες ώρες μπορείτε να περάσετε το περιεχόμενο σας (εικόνες, κείμενο κλπ) και να έχετε την ιστοσελίδα σας live στο διαδίκτυο.

Σε περίπτωση που πιστεύετε ότι αυτά τα λογισμικά δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε κάποιο σύστημα διαχείρισης ιστοσελίδων (CMS), όπως ακριβώς θα έκανε και η εταιρία που θα αναλάμβανε την κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

Τι είναι όμως το CMS;

Το CMS είναι ένα σύστημα διαχείρισης με το οποίο μπορείτε να φτιάξετε μία ιστοσελίδα και να περνάτε περιεχόμενο και εικόνες. Με τα συστήματα διαχείρισης ξεχνάτε τη διαδικασία του προγραμματισμού και ουσιαστικά λειτουργούν ακριβώς όπως ένα πρόγραμμα. Η μόνη διαδικασία που ίσως να είναι δύσκολη στην αρχή είναι η εγκατάσταση τους, αλλά αν η εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων έχει softaculous, τότε τα πράγματα είναι εντελώς απλά. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 3 κύρια συστήματα διαχείρισης, το WordPress, το Joomla και το Drupal. Σε περίπτωση που πιστεύεται ότι δεν θα τα καταφέρετε να εγκαταστήσετε επιτυχώς το σύστημα διαχείρισης, μπορείτε να απευθυνθείτε στην εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων (web hosting) και να σας το εγκαταστήσουν αυτοί χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος. Παρόλα αυτά, μπορείτε να δείτε το παρακάτω οδηγό κατασκευής ιστοσελίδων που είναι σε βίντεο.

Επιλογή Εταιρίας Κατασκευής Ιστοσελίδων

Δεν είναι μυστικό ότι αρκετές εταιρίες χρεώνουν υπέρογκα ποσά για την κατασκευή ιστοσελίδων προς τους πελάτες τους. Αρκετοί είναι επίσης αυτοί που πιστεύουν ότι δίνοντας ένα μεγάλο ποσό χρημάτων σε μία μεγάλη εταιρία θα έχουν και καλύτερο αποτέλεσμα ή ότι είναι πιο ικανή εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων, σε σχέση με άλλες μικρότερες εταιρίες. Στην πραγματικότητα όμως, οι μικρότερες εταιρίες ή ακόμη και ιδιώτες, εάν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις μπορούν να αποφέρουν τα ίδια ή καλύτερα αποτελέσματα και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας. Κάνοντας έναν έλεγχο σε προηγούμενες δουλειές που έχει αναλάβει μία εταιρία ή ένας ιδιώτης, θα διαπιστώσετε αν είναι ικανός για να αναλάβει την κατασκευή της ιστοσελίδας σας. Ελέγχοντας λοιπόν το portfolio μιας μικρής εταιρίας ή κάποιου ιδιώτη, πολλές φορές είναι αρκετό για να πείσει κάποιον για τη δουλειά του.

Αφού ελέγξετε το portfolio της εταιρίας κατασκευής ιστοσελίδων, το επόμενο βήμα είναι να τους ρωτήσετε για τους όρους χρήσης. Δεν είναι τυχαίο που αρκετοί παραπονιούνται για άσχημη υποστήριξη ή ότι το προϊόν δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες ή/και στα χρήματα που έχει πληρώσει κάποιος. Αν μείνετε ευχαριστημένος από τους όρους τεχνικής υποστήριξης που παρέχουν, καθώς επίσης και από το portfolio, το επόμενο βήμα είναι να τους ρωτήσετε για το αν η ιστοσελίδα σας θα είναι εύκολα προσβάσιμη από εσάς. Για παράδειγμα, αρκετές εταιρίες κατασκευής ιστοσελίδων παρέχουν οικονομικές ιστοσελίδες, οι οποίες είναι στατικές, με αποτέλεσμα για την παραμικρή αλλαγή να αναγκάζεστε να πληρώνετε την εταιρία για να προβείτε σε οποιαδήποτε αλλαγή. Η κατασκευή ιστοσελίδων διαχωρίζεται κυρίως σε δύο κατηγορίες. Τις δυναμικές και τις στατικές ιστοσελίδες. Οι στατικές ιστοσελίδες τείνουν να εξαλειφθούν στην εποχή μας, αφού είναι πιο δύσκολο να τις διαχειριστεί κάποιος, ενώ είναι και πιο δύσκολο να προωθηθούν. Αυτό που ουσιαστικά θέλετε είναι μία εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων η οποία θα αναλάβει τη κατασκευή μιας δυναμικής ιστοσελίδας. Έτσι θα μπορείτε εύκολα να πραγματοποιείτε εσείς τις αλλαγές χωρίς να χρειάζεται να επιβαρύνεστε για κάθε αλλαγή.

Φτάσατε λοιπόν να επιλέξετε μία εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων η οποία έχει ελκυστικό portfolio, άριστη εξυπηρέτηση πελατών και μπορεί να σας εγγυηθεί ότι θα σας φτιάξει κάποιο δυναμικό site. Αφού ολοκληρωθεί όμως η κατασκευή της ιστοσελίδας σας, διαπιστώνετε ότι δεν έχετε τον παραμικρό επισκέπτη και στο τέλος αναρωτιέστε για ποιο λόγο φτιάξατε την ιστοσελίδα σας, αφού ούτε ένας πελάτης δεν έρχεται. Για να αποφύγετε λοιπόν αυτές τις δυσάρεστες εκπλήξεις, είναι απαραίτητο η εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων να έχει γνώση πάνω στο internet marketing. Έτσι θα σας δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές για το πώς να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας με ελάχιστο κόστος και άμεσα, προκειμένου να εξοικονομήσετε χρήματα και φυσικά να έχετε μεγαλύτερο ROI (Return On Investment).

Ποια λύση είναι η πιο συμφέρουσα;

Όπως στις περισσότερες περιπτώσεις, έτσι και με την κατασκευή ιστοσελίδων πάντα είναι προτιμότερο να βρούμε κάποιον επαγγελματία να αναλάβει την κατασκευή της ιστοσελίδας μας. Είναι απόλυτα κατανοητό όμως ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα από όλους για να μισθώσουν μία επαγγελματική εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων. Όπως και να έχει όμως, είναι απαραίτητο να έχουμε μία διαδικτυακή παρουσία. Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στην κατασκευή ή στην φιλοξενία της ιστοσελίδας σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν αντιπρόσωπο μας τηλεφωνικά στο 211-770-7747 ή να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
 
 
εκπαιδευτικά βίντεο

Εκπαιδευτικά Βίντεο

Εκπαιδευτείτε μέσα από τα εντελώς δωρεάν βίντεο μας, πάνω σε web τεχνολογίες όπως HTML, CSS, Javascript και PHP.

 
δωρεάν themes

Δωρεάν Themes

Στη Supremo Hosting προσφέρουμε εντελώς δωρεάν premium wordpress themes για τις ανάγκες της ιστοσελίδας σας!

 
κατασκευή ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Επωφεληθείτε από τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές που προσφέρουμε πάνω στην κατασκευή ιστοσελίδων και eshop.

cards

H supremohosting αναστέλλει την λειτουργία της και οι υπηρεσίες hosting και τα  domain name (.gr αλλά και .com, net κλπ) μεταφέρθηκαν στην εταιρεία INTECHS Hosting Solutions. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση επικοινωνήστε μαζί μας στο 2104629566