Τι είναι ιστοσελίδα;

Δημοσιεύτηκε από τον alex

Καθημερινά ακούτε λέξεις όπως ιστοσελίδα, blog, αρχική σελίδα, web 2.0 ιστοσελίδες, άρθρα κλπ. Δεν υπάρχει λόγος όμως να αγχώνεστε ή να θεωρείτε τον εαυτό σας ότι έχετε μείνει πίσω στην τεχνολογία, αφού δεν είστε ο μόνος. Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε και θα αποσαφηνίσουμε τι είναι ιστοσελίδα ή τι είναι blog, καθώς επίσης και κάποιες άλλες ευρέως διαδεδομένες έννοιες.

Τι είναι ιστοσελίδα ή τι είναι blog;

Η ιστοσελίδες ουσιαστικά είναι ένα σύνολο ή μια συλλογή από σελίδες που είναι ενωμένες μαζί τους. Συνήθως μπορεί να περιλαμβάνουν μία αρχική σελίδα, σελίδες προϊόντων ή σελίδες υπηρεσιών, ένα blog ή μία landing page. Συνήθως αυτές τις ιστοσελίδες προτιμούμε να τις φτιάχνουμε όταν έχουμε αγοράσει κάποιο πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων από κάποια εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων για μεγαλύτερη ασφάλεια και τεχνική υποστήριξη. Πολλές ιστοσελίδες επίσης έχουν και blog σήμερα για να ανανεώνουν συχνά το περιεχόμενο τους γρήγορα και εύκολα. Μέσα στο blog μπορούμε για παράδειγμα να γράφουμε για τις εμπειρίες που είχαμε με κάποιο προϊόν ή υπηρεσία, να παρέχουμε πληροφορίες στους αναγνώστες μας, να επιτρέπουμε σχόλια για την αλληλεπίδραση των αναγνωστών με αυτόν που έχει γράψει το άρθρο και γενικά δίνουμε τη δυνατότητα να είναι πιο προσβάσιμη η ιστοσελίδα μας με τους αναγνώστες μας.

Τι είναι οι Landing Pages;

Οι Landing Pages είναι ουσιαστικά σελίδες μέσα στην ιστοσελίδα μας ειδικά σχεδιασμένες για να προσελκύουν πελάτες και να προτρέπουν για αγορές ή γενικά προτρέπουν τον επισκέπτη να προβεί σε μία ενέργεια. Για παράδειγμα να εγγραφεί στο newsletter της εταιρίας ή να λάβει μέρος σε έναν διαγωνισμό.

Τι είναι το Web 2.0 ή το Web 3.0;

Οι σελίδες τύπου web 2.0 ή web 3.0 είναι ένας όρος που έχει δοθεί για να περιγράψει τη γενιά που βρίσκεται ο παγκόσμιος ιστός (World Wide Web) αυτή τη στιγμή και επικεντρώνεται ουσιαστικά στην ικανότητα των ανθρώπων να συνεργάζονται και να μοιράζονται πληροφορίες online. Για παράδειγμα στην αρχή είχαμε ιστοσελίδες απλές στατικές με μικρό περιεχόμενο το οποίο δεν μπορούσε εύκολα να ανανεωθεί. Σταδιακά ο παγκόσμιος ιστός εξελίχθηκε σε κάτι πιο δυναμικό και εμφανίστηκαν ιστοσελίδες όπως blogs, wikis και άλλες υπηρεσίες ή λειτουργικότητες με τις οποίες μπορούμε να αλληλεπιδράμε καλύτερα μεταξύ μας και να μοιραζόμαστε τις πληροφορίες.

Ας δούμε επίσης τι σημαίνουν συνοπτικά και κάποιες ακόμη έννοιες.

  • Η αρχική σελίδα μιας ιστοσελίδας είναι ουσιαστικά η σελίδα που φτάνουν οι επισκέπτες σας όταν πληκτρολογούν τη διεύθυνση του. Για παράδειγμα το www.stigmahost.com είναι η αρχική σελίδα της ιστοσελίδας μας.
  • Οι σελίδες πωλήσεων είναι σελίδες ειδικά σχεδιασμένες για να πουλάτε προϊόντα ή υπηρεσίες.
  • Τα άρθρα ως ορισμός είναι πιστεύω κατανοητός από μόνος του. Πρόκειται ουσιαστικά για περιεχόμενο πάνω σε ένα συγκεκριμένο πεδίο.
  • Οι δημοσιεύσεις είναι ουσιαστικά δυναμικό περιεχόμενο. Συνήθως το συναντάμε σε blogs ή σε forums. Είναι δυναμικό επειδή υπάρχει η δυνατότητα αλληλεπίδρασης μεταξύ των ατόμων που το γράφουν και άρα έχει την τάση συνεχώς να μεγαλώνει.
  • Το Thread είναι ουσιαστικά ένα θέμα που ξεκινάμε σε ένα forum.
  • Το Forum είναι ένα είδος ιστοσελίδας που πολλοί άνθρωποι μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Εάν ενδιαφέρεστε και εσείς να φτιάξετε μία ιστοσελίδα, ένα blog ή ένα forum, μπορείτε να αγοράσετε ένα οικονομικό πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων (web hosting) και να ξεκινήσετε να φτιάχνετε την ιστοσελίδα σας χωρίς καθόλου τεχνικές γνώσεις, βλέποντας τον παρακάτω οδηγό κατασκευής ιστοσελίδων για αρχάριους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με κάποιον αντιπρόσωπο μας ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 211-770-7747.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
 
 
εκπαιδευτικά βίντεο

Εκπαιδευτικά Βίντεο

Εκπαιδευτείτε μέσα από τα εντελώς δωρεάν βίντεο μας, πάνω σε web τεχνολογίες όπως HTML, CSS, Javascript και PHP.

 
δωρεάν themes

Δωρεάν Themes

Στη Supremo Hosting προσφέρουμε εντελώς δωρεάν premium wordpress themes για τις ανάγκες της ιστοσελίδας σας!

 
κατασκευή ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Επωφεληθείτε από τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές που προσφέρουμε πάνω στην κατασκευή ιστοσελίδων και eshop.

cards

H supremohosting αναστέλλει την λειτουργία της και οι υπηρεσίες hosting και τα  domain name (.gr αλλά και .com, net κλπ) μεταφέρθηκαν στην εταιρεία INTECHS Hosting Solutions. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση επικοινωνήστε μαζί μας στο 2104629566